Kokosová pěna s malinami
Recept na sladký, ale výživný desert, který nadchne vaše děti i návštěvu.
Vanilková pěna je skvělá díky své kombinaci kokosového oleje a vanilky
s mírně kyselým malinovým přelivem.
Co budete potřebovat:
Bio Kokosový olej panenský PURITY VISION 50 ml
Hraška Vanilka 75 g
Mléko / Mléko sojové 500 ml
Cukr / Cukr třtinový 80 g
Vanilkový extrakt
Přeliv:
Mražené maliny 600 g
Voda 3 lžíce
Javorový sirup 3 lžíce
Citrónová šťáva 1 lžíce
Agar 1 čajová lžička
Šlehačka
Jak na to:
Hrašku Vanilka důkladně promícháme s mlékem, cukrem a kokosovým olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 25 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme vanilkový extrakt, dobře prošleháme a krátce povaříme. Uvařený krém důkladně vyšleháme, aby hezky nadýchaný. Krém vlijeme do skleniček, které jsou postavené zešikma pro lepší efekt a necháme zatuhnout v lednici.
Rozmrazené maliny dejte do hrnce a přiveďte je k varu a vařte na mírném plameni 5 minut. Pokud maliny stále drží tvar, rozbijte je ponorným mixérem. Ve vedlejší misce rozmíchejte vodu s javorovým sirupem, citrónovou šťávou a agarem. Přidejte k malinové směsi a dobře promíchejte. Dověďte směs k varu a nechte ji probublat asi minutku na mírném plameni. Malinový přeliv nechte asi 2-3 minuty odpočinout a můžete zalít již vychlazenou a zatuhlou kokosovou pěnu. Nechte v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou, lístkem máty a celou malinou.
TIPY:
Hrašku je důležité nechat projít alespoň 25 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Pokud nemáte rádi malinové pecičky, můžete je přecedit a až potom přidat směs s agarem.
Místo malinového přelivu se dá použít i domácí marmeláda.