Domů / Novinky / Recept na koláčky s drobenkou
Kategorie
Odběr novinek
AKCE Dětské tělové máslo

Dětské tělové máslo PURITY VISION

Ideální pro miminka a citlivou, problematickou, ekzematickou a suchou pokožku.

 

  • Poradí si s kojeneckým akné a šupinkami na hlavičce.
  • Působí hojivě a protizánětlivě.
  • Má antibakteriální a antiseptické účinky.
  • Rychle se vstřebává a zklidňuje podrážděnou pokožku.
  • Předchází podráždění v oblasti plenek.
  • Podporuje přirozenou funkci pokožky.
  • Zanechává pokožku hedvábně hebkou.
  • Přirozeně regeneruje, vyživuje a hydratuje.

Recept na koláčky s drobenkou

OrganicTime - Recept na koláčky s drobenkou -     

Recept na koláčky s drobenkou

 Klasické koláčky ve zdravější, ale přesto stejně chutné verzi, jakou znáte od babičky. Bio Panensky kokosový olej PURITY VISION dodá koláčkům jemnou kokosovou vůni a chuť a těsto bude krásně vláčné. 

Co budete potřebovat: 

Na náplně 

  • “tvarohová” - 1 balení tofu natural, ½ citronu, 4 lžíce třtinového cukru, hrozinky 
  • povidlová - 320 g švestkových povidel 

Na drobenku 

Postup: 

  1. V míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku a udělejte v ní důlek. Vlijte 2/3 mléka a rozdrobte droždí. Pomalu smíchejte všechno dohromady a utvořte husté těsto. Těsto poprašte moukou a troškou cukru a nechte kynout na teplém místě po dobu 30 minut. 
  2. Do těsta přidejte cukr, špetku soli, dolijte zbylé mléko a rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Těsto potřebuje hníst alespoň 15 min v ruce, nebo 10 min robotem. Lze přidat trošku mléka, pro jemnější konzistenci. 
  3. Po vypracování těsto vyjměte z mísy a nechejte asi 30 min odpočívat na válu.  
  4. Odtrhávejte kousky (přibližně 45 g) a vytvarujte kuličky. Kuličky těsta pokládejte na pečící papír v dostatečné vzdálenosti od sebe. Nechejte dalších 30 min vykynout. 
  5. Dnem sklenice, nebo prsty utvořte do koláčků důlky tak, aby okraje byly zhruba centimetrové.  
  6. Koláčky ozdobte náplněmi a drobenkou. 
  7. Pečte 20 min na 160 °C. (doba pečení se může lehce lišit individuálně podle každé trouby). 

Dobrou chuť!

recept pro vás připravila

Kamča Lindová